Kangasalla reagoitiin nopeasti kasvomaskien kysyntään

Kangasalla reagoitiin nopeasti kasvomaskien kysyntään

Kangasalla sijaitseva kotimaisia työ- ja vapaa-ajan vaatteita valmistava Scala Collection siirtyi valmistamaan kasvomaskeja suuresta kysynnästä johtuen.

Normaalisti Scala valmistaa korkealaatuisia tekstiileitä pääasiallisesti Suomen matkailumarkkinoilla toimiville jälleenmyyjille ja yrityksille. Kun matkailumarkkinat Suomessa seisahtuivat täysin, siirryttiin ripeästi pääsiäisen alusviikolla valmistamaan kasvomaskeja kuluttajille sekä hoiva-alan tarpeisiin.

"Uuden tuotteen ottaminen tuotantoon tapahtui käytännössä yön yli päätöksellä noin 7 tunnissa. Ilta kymmenen ja yhdentoista välillä otin muutaman kontaktin yhteistyökumppaneihimme ja aamulla  kasvomaskit olivatkin jo tuotannossa sekä myynnissä verkkokaupassamme."

Toteaa Scalan toimitusjohtaja Sami Airola.

Ja kysyntää oli. Alle viikossa Scalan verkkokaupan myynti ylitti koko viime vuoden myynnin. Kysyntä oli odotettua mutta yllätti positiivisesti. Merkittäväksi asian tekee se että myydyin tuote Kasvomaski on Scalan verkkokaupan edullisin tuote. Kyselyitä ja tilauksia on tullut myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

"Osasimme odottaa menekkiä olevan, mutta emme ihan näin paljoa. Erittäin tervetullut myyntipiikki ottaen huomioon että 99% jälleenmyyjistämme ovat sulkeneet ovensa ainakin väliaikaisesti koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia"

Scalan valmistavat maskit eivät ole valmistettu sertifioiduista materiaaleista. Tätä myös Scalassa korostetaan että kyse on vaihtoehtoisesta materiaalista ja suunnattu pääasiallisesti kuluttajien käyttöön.

"Korostamme tätä asiaa myös tuotekortissamme TUKES:n antaman ohjeistuksen mukaisesti ettei tuote ole eikä korvaa virallisia henkilösuojaimia."

Vaikka kyseessä ei ole virallisia normeja täyttävä kasvomaski on tuotteessa otettu huomioon terveydelliset näkökulmat niin hyvin kuin mahdollista. Kokemus tekstiilialalta oli avuksi materiaalia valittaessa. Maskit valmistetaan teknisestä polyesterineuloksesta johon on tehty NUVA käsittely.

  • Hylkii vettä ja likaa
  • Kestää 90 asteen pesun

"Tarjolla ja varastossamme on kymmeniä erilaisia materiaaleja, mutta meille oli itsestään selvää olla valitsematta puuvillaista materiaalia tähän tarkoitukseen."

 

Syy materiaalin valintaan oli  se että polyesterilanka ei ime kosteutta toisin kuin puuvilla. Siksi materiaali on suosittu esimerkiksi urheilupaidoissa. Tämä yhdistettynä NUVA käsittelyyn tuntui Scalasta järkevältä vaihtoehdolta.

Materiaali on myös valmistettu vartavasten tähän tarkoitukseen. Eli asian eteen on tehty  mitä tehtävissä on vaikka virallinen materiaali ei olekaan kyseessä.

Itsetehtyjen kasvomaskien ympärillä on käyty paljon keskustelua puolesta ja vastaan että onko niistä mitään apua. Tämän näkökulman tiedostetaan myös Scalassa. Me tiivistämme asian lyhyesti näin:

"Niin kauan kun terveysalan ammattilaiset suosittelevat aivastamaan hihaan eikä suoraan ilmaan on itsetehdyistä maskeistakin varmasti myös jotain apua torjumaan ja suojaamaan pöpöjen leviämisessä."

 

Maailman taloudellisen tilanteen äkillinen muutos on ajanut myös Scalan liiketoiminnan  ahtaalle. Ainut tapa selvitä talouden notkahduksista on tukea kotimaista tuotantoa, joka pitää jollain tapaa talouden rattaat pyörimässä niin kauan kunnes vientiteollisuus alkaa taas toimimaan normaalisti. Siksi myös tuotepalettia pitää kyetä muokkaamaan vastaamaan nykytilannetta.

"Jos joskus on ollut aika tukea kotimaista tuotantoa ja yrityksiä niin sen aika on NYT. Kyse on meidän jokaisen tulevaisuudesta, toimeentulosta sekä työpaikoista. Avainlippu tuotteissa ei ole ainoastaan hieno kuva vaan merkki kotimaisesta työllistämisestä. Niin kauan kun meillä on omaa tuotantoa on Suomellakin mahdollisuus selvitä tästäkin kurimuksesta."

Ympäripyöreitä päiviä läpi Pääsiäisen

Scalassa koitetaan pitää henkilökunta töissä ja välttää lomautukset. Leikkauksia ja suunnitelmia on jouduttu toki tekemään isolla kädellä vastaamaan maailman nykytilannetta. Kiitos juurikin piristyneen verkkokauppa myynnin on lomautuksilta vältytty toistaiseksi samalla kun jälleenmyyjiltä saatu tilauskanta on romahtanut.

Tärkein asia Scalassa tällä hetkellä on työntekijöiden toimeentulon turvaaminen. Tämä tarkoittaa myös sitä että yrittäjät ovat tinkineet omasta toimeentulostaan ja normaaleista työrutiineista jotta yritys selviäisi vaikeiden aikojen yli. Työpäivät ovat myös "suhteellisen" pitkiä.Toista taantumaa yrittäjänä läpikäyvä Sami Airola korostaa asian merkitystä:

"Johtajuus on sitä että joka tilanteessa on valmis laittamaan yrityksessä työskentelevien ihmisten tarpeet omien tarpeiden edelle, koska heidän toimeentulonsa on riippuvainen sinusta. Yrittäjänä nyt ei ole aika uhriutua tai seisoa peukalo keskellä kämmentä surkutelleen maailman tilannetta tekemättä mitään kotisohvalla. 

Nyt on aika toimia ja tehdä kaikki mahdollinen päivään ja kellonaikaan katsomatta yrityksen, asiakkaiden ja henkilökunnan eteen. Nykytilanne on osoittanut että yksi päiväkin voi olla pitkä  ja paljon asioita kerkiää tapahtumaan tämän ja huomisen välillä. 

Olemme ylpeitä omasta porukastamme ja sitkeydestä/ joustavuudesta jota heiltä löytyy että pääsemme eteenpäin. Iso kiitos kuuluu myös kaikille tukijoukoille ja asiakkaillemme."

 

Maailman talouden ahtaalle joutuminen on myös tiivistänyt kotimaisten tekstiilialan yritysten yhteistyötä monella tapaa. Se on tervetullut muutos joka vahvistaa toimialaa. Kangasalla esimerkiksi suurta huomiota saanut Tam-Silk Oy tekee loistavaa työtä tämän asian eteen. Kivenheiton päässä Scalan tiloista sijaitseva Tam-Silk tuo hienosti Kangasalaa ihmisten tietoisuuteen paikallisesti sekä valtakunnallisesti. Scalassa uskotaan että tästä on apua myös muille alan kotimaisille yrityksille.

" Tam-Silkin tapaisten yritysten vetovoima on hienoa katseltavaa, joka näkyy myös Scalassa. Aloitimme hiljattain heidän kanssaan yhteistyön ja uskon että Kangasalla tulee olemaan vahva jalansija tekstiilialalla tulevaisuudessa kunhan puhalletaan yhteen hiileen."

 

 

Kaikki nyt vain reippaasti ostoksille kotimaisiin verkkokauppoihin ja kauppoihin niin pärjäämme kyllä :)

Ja Scalan kasvomaskit löytyvät:

https://scalacollection.fi/collections/frontpage/products/hengityssuojain

 

Terveisin,

Scalan väki

 

 

 


Vanhemmat postaukset Uudemmat postaukset